Akusztikai szoftverek

A zajszakértő munkája soha nem ér véget a méréssel. Az eredmények feldolgozása, a jegyzőkönyv készítés az irodában a számítógépen történik. A Brüel & Kjaer ebben a fázisban is törekszik a legjobb eszközök kifejlesztésére.

A zaj elemző kéziműszerek közös segítő szoftvere, a készülék „ellendarabja” a BZ-5503. Ez a www.bksv.com honlapról korlátozás nélkül letölthető. Menüi magyar nyelvre átkapcsolhatók, telepíthető vele bemutató adatbázis is. A programhoz többletszolgáltatások előfizethetők.

magyar nyelvű rövid ismertető 0.15 MB

A régebbi Brüel & Kjaer műszerekkel is használható az Evaluator márkanevű 7820 szoftver. Ez a hagyományos soros vonali adat áttöltésen és projektenkénti archiváláson kívül az európai környezetvédelmi előírások szerinti kiértékelést és jegyzőkönyv készítést tartalmazza. Az ország szabványokhoz a szoftver hozzá igazítható (pl. hány órakor kezdődik az éjszaka).

7820 eredeti adatlap (angol) 1.23 MB

Munkahelyi zaj kezelésére szolgál a 7825 szoftver, márkaneve Protector. A szoftverbe áttöltött zajmérés eredmények munkahelyekhez rendelhetők. A programban a zajártalomnak kitett dolgozókból is adatbázis építhető és a zajos munkahelyeken töltött részidők módosításával az egyéni zajterhelések menedzselhetők. A 7825 egyúttal a Brüel & Kjaer zajdózismérők kezelő szoftvere is.

7825 eredeti adatlap (angol) 0.61 MB

Szintén a munkahelyi zajjal dolgozó szakértők szerszáma a Noise at work szoftver. Vele a nagyobb műhelyek vagy egy légterű irodák zajtérképe készíthető el a táblázatosan átemelt mérési adatokból. Fontos megrendelhető bővítése a zajteljesítményével jellemzett új forrás behelyezésével létrejövő helyzet modellezése a helyiség főbb paramétereinek ismeretében.

Noise at work angol nyelvű ismertető

Teljesen más feladat városok, városrészek zajtérképének elkészítése. Ezt már nem célszerű zajmérések eredményéből összerakni (több tízezer mérésre lenne szükség) ezért a szoftver a zajterjedés modellezésével működik. Az EMS Brüel & Kjaer megoldása a Predictor-LimA együttes, amely egyesíti a nagyon intuitív kezelői felület és a gyors számító „motor” előnyeit.

angol nyelvű prospektus 1.02 MB

A modellezésnek a teremakusztikában is helye van. Ha igazán igényes akusztikus környezetet kell létrehozni, az építészeti tervezést az akusztikus modell elkészítése követi, ami az ODEON programmal végezhető el. A program adatbázisában a burkoló anyagok akusztikus tulajdonságaikkal szerepelnek, az adatbázis saját tételekkel bővíthető. A program nem csak számszerű eredményeket szolgáltat, hanem visszhangmentes felvétellel reprezentált mintát a modellkörnyezetbe helyezve tud lejátszani, hogy a hangzást idejekorán tanulmányozhassuk (auralizáció). Rövid magyar adatlapja letölthető.Noise and Vibration Measurements
Sound Level Meters
Noise analysis
Building acoustics and noise localisation
Acoustics Softwares
Noise Monitoring
Measuring of Human Vibration
Multichannel Realtime Analyser
Rendeljen műszert a legjobb forrásból!
Rövidesen felvesszük a kapcsolatot Önnel.